Експолицаят от ОД на МВР в Благоевград Георги Прегьов се прибра от Англия и веднага влезе в болница, съобщава struma.com. В чакане на насрочване на делото срещу него Пергела се озова в болницата и претърпя оперативна намеса на десния крак.
Три седмици, след като Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу бившият полицай Георги Прегьов за измама, същият направи кратка екскурзия до Лондон, а от вчера е пациент в частна болница в Благоевград.
 

През 2012 година обвиняемият Прегьов въвел в заблуждение двама български граждани от Троян, че издадените им индивидуални референтни номера (национални осигурителни номера – NIN), с които разполагали, за да работят в Кралство Великобритания, са невалидни. С цел да набави за себе си имотна облага той ги убедил, че следва да им бъдат издадени нови такива срещу 300 британски лири, което не отговаряло на реалната действителност.
 
В резултат на измамата обвиняемият набавил за себе си парични средства. Дали ще има нова порция измамени българи в Англия от лицето Прегьов, не е ясно. И към този момент Прегьов продължава да работи при своя кум Пене Алексиев, в охранителната му фирма.