В първия месец от новата година добрият стар бохемски Пловдив осиротя. От този свят си отиде един от последните големи чешити на града, пише "Марица".

Георги Попов, известен още като Жоро Хавата, е починал на 77 години, след като не успя да се възстанови от много нелеп инцидент. Докато кара велосипеда си, жена отваря рязко шофьорската врата и Попов се удря в нея, пада и след близо месец в кома умира от полиорганна недостатъчност.

Жоро Хавата е потомствен филибелия и бе известен с това, че е изминал 1.5 млн. километра. С други думи - обиколил е три пъти екватора.

Още по соцвреме е прекосил границата на всяка европейска държава, като само в Турция е ходил 320 пъти.

Носител е на орден на труда, три пъти е носител на Златно кормило на Съюза на българските автомобилисти, пет пъти е отличник на Българската асоциация по туризъм. Докарал е всички коли на „Агробизнесбанк”, автобусите на Ботев и Спартак Пловдив от Швейцария. Участва в 30 филма.

Личен приятел и шофьор е на Георги Парцалев и Стоянка Мутафова. В по-ново време той бе личен шофьор на Христо Данов и на Славчо Атанасов, когато бе кмет на Пловдив. 

Георги Попов е син на един от основателите на Локомотив Пловдив - Христо Попов, известен като Ицо Танка.

"Най-голямата ми гордост е, че имам много приятели. Няма по-велико от Господ и от приятелството. Всяко нещо е временно - минава, но приятелството остава вечно", обичаше да казва Жоро Попов.