На 93-годишна възраст тази нощ почина Катя Воденичарова - една от легендите на Българското национално радио. В наследство тя остави нейните книги и пиеси, сценарии и предавания, красивият ѝ глас и топлият ѝ смях.

Завършила класическия отдел на Втора девическа гимназия, a след това "Български език и литература" в СУ "Св. Климент Охридски", Катя Воденичарова една година учителства в Родопите, след което постъпва на работа в БНР. В продължение на 33 години е редактор, а след това и ръководител на "Детско-юношески предавания" и на "Хумор, сатира и забава" на програма "Христо Ботев".

Невероятната й енергия е вложена в популярни предавания за деца като "Бате Райко Многознайко", "Хоп Троп и Художникът Почти Вълшебник", "Приказки за Радослав", припомнят нейните колеги от БНР.

Чувството й за хумор и усетът за радио са в основата на първия риалити формат у нас "Тромбата на Вили" и сатиричната буфо-опера "Цар и водопроводчик", предаванията "Кафе с автограф", "Дядовата ръкавичка", "Хумористично ателие". След себе си тя остави и осем радиопиеси, шест куклени пиеси, осем театрални пиеси, осем телевизионни пиеси и сценарии за филми, десет книги с повести и разкази, посветени на децата.