Тъжна вест за литературните среди на Бургас. Напусна ни поетът Манол Манолов, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Той е автор на стихосбирките "Небе от пръст", "Библейски сонети", "Нищо трайно" и на сборниците с фрагменти и миниатюри "Луди за връзване" (в съавторство със сина му Никола) и "Развързани луди". Редактор е на повече от 30 книги, пише "Флагман".

Поклонението ще се състои във вторник, 14 май, от 10:30 часа в ритуалната зала на бургаския гробищен парк. Манол Манолов ще бъде погребан по-късно в родното му село Габър.

Манол Манолов е роден на 15 август 1952 г. в село Габър, Бургаска област.

Завършил е Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Български език и литература".
В своето творчество Манол Манолов прекрачи границите на познатото в българската религиозна поезия с приземяването на божественото, с издигането на земното, с общуването без гордост с познатото и с непознатото.
Манол Манолов искаше поезията да се чете, както се влиза в храм - смирено, с доверие, с обич и вяра. С библейските си сонети той смирено бе коленичил пред Бог. Същевременно го болеше за неумението на човека да бъде богоравен и щастлив в днешния  свят.  

Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования на близките и приятелите на Манол Манолов и скърби, че Бургас изгуби един ярък творец.