Съдия-изпълнител обяви за публична продан култовия хотелски комплекс "Ален мак" в Благоевград. Цената, от която ще започне наддаването, е близо 17 милиона лева, което означава че всички, които имат желание да го купят трябва да дадат 10% от обявената първоначална сума като депозит, т. е около милион и 700 000 лв, за да участват в търга.

Хотелът, собственост на фамилията на бизнесмена Методи Калъмбов и неговата фирма "Мак Турс", е бил заложен срещу дълг от 5 000 000 лева, към частна фирма за залози, която в момента е сложила ръка на огромния комплекс, който от години не работи. Търгът е в началото на май, пише в обявлението си съдия Ал. Цанковски.

"Няма хора, в този град, да не говорим за туристи, които да ползват хотела, трудно се поддържа подобен комплекс", каза пред Struma.com Методи Калъмбов, който отдавна заявяваше намерения за продажба на хотела.

"Искам да продам всичките си хотели - "Бор", "Рилец", правил съм опити, но купувачи няма", каза още Калъмбов. В момента работи само хотелът му в района на Рилския манастир, но е полупразен - посетители няма, въпреки лукса и екстрите, които има.

В хотел "Ален мак" в момента работи дискотека GOA на Мартин Грънчаров, в съдружие със сина на собственика Сергей Калъмбов. Бившата сладкарница е наета и е превърната в заведение с огромен детски кът. Хотелската част се руши.

Хотел "Бор" е паметник на доброто старо време, в което бе пълен с клиенти, а огромният ресторант и дискотека, привличаха посетители от целия регион. Обект на продажба е и хотелът край благоевградското село Рилци.

Калъмбов е готов да преговаря за продажба и на хотел "Рилец", който е истинска перла в планината. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук