На петия ден от преизбирането му БСП поздрави новия-стар президент на ПЕС Сергей Станишев, който е и бивш лидер на столетницата. Нинова не могла да го направи по-рано, защото трябвало да има санкция на Изпълнителното бюро, извини я Драгомир Стойнев.

Днес ИБ на партията взело решение Корнелия Нинова да изпрати на Станишев поздравителен адрес, съобщи Драгомир Стойнев.

Той отрече, между Станишев и Нинова да има напрежение.

"Конфликт между Станишев и Нинова няма", отсече Стойнев. Поздравителен адрес ще бъде изпратен, допълни той и оправда отказа на соцлидерката да отиде на конгреса на ПЕС в Лисабон с важен аргумент - че левицата не подкрепя нито Пакта за миграцията, нито Истанбулската конвенция.

Ние се радваме и сме горди с преизбирането на Сергей Станишев, заяви от името на партията Стойнев. Пожелавам и на българската десница един ден да имат лидер, но виждайки капацитета им, се съмнявам, скептичен е социалистът.

В четвъртък лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в парламента, че няма да замине за конгреса, а делегацията ще се води от заместничката й Деница Златева. Нинова свика извънредно заседание на Изпълнителното бюро, за да подплати отказа си, но обясни, че БСП подкрепя бившия си лидер. Президентът на ПЕС получи десет гласа от своите в делегацията в Лисабон. Станишев обаче не попусна да клъвне Нинова за бойкота й, като съжали публично, че не е дошла да се запознае със соцлидерите от отделните държави в европейското циалистическо семейство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!