Заместник главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев също е подал заявление за напускане. Както БЛИЦ съобщи, преди минути стана ясно, че шефът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов е подал оставка. 

Със заповеди на министъра на вътрешните работи Младен Маринов те са освободени от длъжност.Оставките идват, след като тази сутрин главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов обявиха, че трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри.

Този следобед МВР шефът е провел среща с министър-председателя Бойко Борисов. Маринов е докладвал на премиера за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задържани началникът на отдела „Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотиците“ в ГДБОП, началник на сектор в същата дирекция и още един служител от вътрешното ведомство.

„Поздравявам Ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на срещата с вътрешния министър премиерът Борисов е поискал оставките на заместник главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

По време на разговора министър Маринов докладва, че са задържани трима служители на ГДБОП, които отговарят за противодействие на наркотиците.

„В момента продължават процесуално следствените действия“, отбеляза още министърът на вътрешните работи. Министър Маринов добави, че е разпоредил на главния секретар да направи анализ на работата на дирекцията, на базата на който министърът да вземе информирано решение. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ