Директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" гл. комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка, след като по-рано днес двама висши служители на дирекцията бяха арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри.

Спиридонов поема отговорност за случилото се и отбелязва, че оставката му е морален и логичен акт.

Горещи разкрития след ексклузивната новина на БЛИЦ: Стана ясно кои са арестуваните висши служители на ГДБОП

"През изминалите пет години всички ние работихме усилено за възстановяването на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и изграждането на позитивния й облик както сред българското общество, така и сред международните партньори.

Заедно преодоляхме редица предизвикателства, бяхме мотивирани, целеустремени и последователи, за което говорят постигнатите високи резултати в борбата с организираната престъпност. Получихме и редица признания от наши и международни служби и повишихме доверието в институцията", пише още той.

Първо в БЛИЦ! Двама висши служители на ГДБОП арестувани за подкуп! 

С последното си обръщение Спиридонов изказва своята благодарност към служителите на дирекцията за съвместната работа през тези години. "Вярвам, че всички Вие ще продължите да работите все така всеотдайно, с висок професионализъм и чувство на отговорност за утвърждаване на авторитета на службата. За мен е чест, че имах възможността да служа с Вас!", завършва той.По-рано днес бяха задържани началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици към ГДБОП, началник на сектор от същата дирекция, както и още един служител. Няма недосегаеми, обяви главният прокурор Иван Гешев на специален брифинг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!