„Недопустимо е това, което се случи вчера в един от магазините от веригата на "Джъмбо" в Пловдив.

Има ясно и конкретно решение на Областния кризисен щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив областта.

Видно е от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броя на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб, заяви областният управител Дани Каназирева.

Пир по време на чума: Шокираща гледка в столичен магазин взриви мрежата

Тя допълни, че при установен брой на посетителите – 150, е видно, че те са много повече и е надвишен този брой, както и не са спазени противоепидемичните мерки. 

„Затова ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът.

Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни, да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери, а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това  води до риск мерките да не доведат до желания резултат, допълни Каназирева.

По думите ѝ днес проверките продължават, а  всеки един магазин трябва да спазва заповедта на Здравния министър и решенията на Щаба за броя на посетителите.

След София, невиждана опашка се изви и в Пловдив СНИМКИ

Областният управител  обясни, че днес сутринта е провела разговор с управителя на магазин „Джъмбо“ и има уверението, че ще бъдат взети мерки  и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани, според решението на Щаба.