Бебето Никол, което беше зверски пребито и върнато към живота си, въпреки спукания си череп, вече ходи и казва отделни думи. Едва на 4 дни през април 2015 година новороденото стана жертва на невиждана агресия, за която беше арестувана и обвинена акушерката Емилия Ковачева, припомня „Телеграф”.
Днес Никол вече е слязла от детската си количка и ходи сама, придържана от майка си Станислава. Детенцето е научено, след като си тръгват с майка му от сладкарницата пред блока, да казва „чао” на посетителите и продавачката. Това разказаха майки, които бяха съпричастни с мъката на семейството и се молеха детето да се оправи.
 

„Веднъж го видях момиченцето, имаше някакъв проблем с очичките, дано вече се е оправила и няма никакви последици”, надява се друга съседка.
 
Майката използвала последните слънчеви дни на годината, за да води Никол на разходки. Семейството водело първо каката Виктория на детска, а после извеждало малката Никол, като към 13-14 часа се прибирали за следобеден сън.
 
Семейство Димитрови иска обезщетение от 400 000лв. от обвинената акушерка Емилия Ковачева. Проверка показва, че тя няма как да събере подобна сума, защото откакто е арестувана е безработна.
 
В средата на юли съдът я освободи под парична гаранция от 1500лв. и тя започнала а търси нещо, но заради случая с Никол не я искат и за чистачка. Живеела с пенсиите на родителите си, разказват нейни близки.