Проходът на републиката продължава да е затворен заради тежката зимна обстановка. Ситуацията там започна да се усложнява още вчера. 

Движението беше пренасочено през прохода Шипка, но и там има много големи снегонавявания. Тази сутрин и той беше затворен. 

На прохода Шипка снежната покривка е около 80 см, валежите обаче продължават, придружени от силен вятър. Апелът е проходът да не се използва, ако не е наложително. Забранено е преминаването на микробуси и автобуси. Пет почистващи машини са включени по спешност през нощта.

В неделя сутринта Проходът на Републиката е почистен. На места по северния склон обаче има заледявания. Снегорините преминават през няколко минути заради обилния снеговалеж. Температурата на въздуха е около -6 градуса.

Внимание, шофьори: Снегокалипсис в тези проход, движението е ужасно ВИДЕО

Изключително трудно е придвижването и по автомагистрала “Тракия” тази сутрин заради силния снеговалеж, съобщиха читатели на GlasNews.bg.

"Пътувах от Кърджали до летище София. Тръгнах в 2 и пристигнах в 7. Някакъв ад е. Тираджиите изпреварват като луди, магистралата е леш", разказа пътник за Дортмунд. 

Улиците в София също осъмнаха бели. Снегорините работят, но трудно смогват на места. По-малките улици са покрити от снежна покривка. Към момента няма отменени полети, докато в Турция има отменени 240.

Пред Нова телевизия пътният експерт Диана Русинова посочи, че е затруднено движението и през прохода Витиня. Затворен за снегопочистване и проходът Троян-Кърнаре. 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук