Снощи стартира съвместна мащабна операция на СДВР и Агенция БЛИЦ относно изрядността на мотоциклетистите. Акцията се проведе на множество ключови места на големите булеварди в София по повод проблем, който от години трови хората с шума си. Има много нарушители и в нито една европейска столица няма пистови мотори, които да безчинстват така по улиците.

Както БЛИЦ съобщи, полицаите провериха голям брой водачи на мотоциклетисти за превишена скорост, наличие на алкохол и наркотици в кръвта, изрядност на превозните средства и други нередности.  
 


Масова практика е шофьорите да крият регистрационните си номера под опашката на мотоциклетите си, тъй като така стават невидими и за органите на реда, и за видеонаблюдението. Екипът ни отрази проверката на няколко мотоциклета, чиито табели бяха скрити.


Повечето от тях отказаха какъвто и да е коментар пред медията ни. Един от тях се оправда, че така си е купил мотора, но полицаите разкриха, че при подобен случай трябва да се купи стойка за табелата. Всички онези, които бяха извършили подобно нарушение, бяха наказани с акт. 

Един от мотористите, спрени за проверка, се оказа секретарят на мотоклуб "Дуло" Руслан Димитров. Като мотоциклетист той бе напълно изряден за пример на своите колеги. От СДВР обаче откриха друго нарушение. Оказа се, че той има неплатени фишове на стойност 350 лева при управление на лека кола. Димитров твърди, че автомобилът е на негово име, но се управлява от баща му в Бургас и той дори не знае за фишовете. 

Органите на реда му връчиха фишовете и при следваща проверка, в случай че не ги е платил, книжката му ще бъде отнета.
 

Относно провиненията на мотоциклетистите той заяви: "Има светлина в тунела. Леко полеко нещата се оправят, но бавно. Най-честите провинения за превишена скорост и неизправност на превозното средство".

"Шофьорите на леки коли много обичат да ни отнемат предимството", оплака се неговата спътничка. 

Спецакцията на БЛИЦ и СДВР ще продължи с пълни сили.

Цвети ДАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Съйко Съев, БЛИЦ

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!