От 7 април до края на годината в София ще се движи нощен градски транспорт, съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Проектът е експериментален, за да се види дали има интерес към услугата. Автобуси на нощния транспорт ще се движат по 4 линии, пише "Труд". 

Първата ще е от “Люлин” до “Младост”, втората – от “Обеля” до “Студентски град”, третата – от “Овча купел” до жк “Левски”, а четвъртата – от “Дружба” 2 до “Гоце Делчев”. Билетът ще е 2 лв. за всички линии, които ще се движат нощем.

Превозните документи ще се купуват от кондуктори, каквито ще има във всеки автобус. Возилата ще се движат от 0 до 4 ч. през нощта.

Общината влага 900 хил. лв., за да осъществи идеята.

Мерките за сигурност са увеличени. Във всяко превозно средство на нощния транспорт ще има паник бутон и преграда, която отделя шофьора от пътниците. На всяка спирка, на която спира нощен транспорт, ще има знак, отбелязващ това.

Ако няма хора на спирката, автобусът няма да спира. Ако някой иска да слезе, трябва да заяви това с натискане на бутон. Пътниците на всяка спирка ще могат да следят кога идва автобус от сайта на Центъра за градска мобилност.

Разговаряно е с фирми вместо ваучери за такси да купуват на служителите си такива за нощен градски транспорт.