Първият учебен ден събра боксовото величие Тервел Пулев, политикът Волен Сидеров, соц легендата Янчо Таков, неговите синове Янчо Таков-младши и Иван Таков, шеф на софийското БСП. Причината  - наследниците им започнаха годината в 133 СУ "Пушкин" в София, известно и като Руското, съобщава "Марица".

Първолаци тръгнаха Аспарух - средният син на Тервел, както и Волен-младши - наследникът на Сидеров.

В Руското учат Ема и Сияна, двете дъщери на Янчо Таков-младши. В двора дойдоха чичо им Иван и дядото Янчо - един от легендарните принцове на соца. Освен като бивш съпруг на Лили Иванова, той е известен и като основател на предаването "Всяка неделя". По-късно е хвърлен в затвора ефективно от режима на Тодор Живков заради обвинения в незаконна търговия с кожуси от Турция. 

Янчо, чийто син Пеко Таков години наред е сред най-приближените на Тато, е прочут плейбой през соца. Носи се легендата, че той вкарва първото БМВ в България. Имено негов е култовият апартамент на улица "Оборище", който до ден-днешен обитава Лили Иванова.

Иначе Тервел беше поканен да държи реч на откриването на учебната година. Боксьорът се справи блестящо, по мнение на присъствалите, като думите му бяха на патриотична тематика.

(Снимки: Марица)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук