Социалните мрежи „убиват“ комуникацията между хората. Това каза Иво Ташев, психолог и психотерапевт.
 
По думите му разширяването на социалните контакти е нещо много важно и ползотворно.
 
„Хората, които са в депресия, освен да разширяват този тип контакти, е важно да увеличат срещите и общуването с вече изградените приятелства. Разширяването на кръга от хора е един доста наболял въпрос, който не спира да се коментира, имайки предвид, че ежедневието ни е забързано, а свободното ни време ограничено“, отбеляза психологът, цитиран от Фокус.
 
Той посочи, че благодарение на социалните мрежи общуваме, но е трудно да се изградят умения за създаване на нови запознанства.
 
„Има разлика в това да пишеш по интернет и да общуваш лице в лице. По време на реалното общуване виждаш човека, с който си говориш, докато социалните платформи скриват личността на хората“, коментира Иво Ташев.
 
Той каза, че по време на срещи хората си взаимодействат вербално и невербално.
 
„Интернет пространството би могло да се ползва като начин за увеличаване на познатите. Няма лошо виртуалното пространство да бъде една от формите за уговаряне на среща, но не и да се общува само чрез писане“, допълни психотерапевтът.
 
Той уточни, че съществуват различни места за комуникация и разговорите лице в лице се случват там, където има възможност за изграждане на нови запознанства.
 
Иво Ташев добави, че разширяването на кръга от хора е полезно за всеки един човек.