Фирми, близки до ГЕРБ, са прибрали милиони левове от обществени поръчки на столичната община, твърди "Телеграф". Поръчките били само за свои - хора на Бойко слагали и водомери в столицата.
През юли миналата година дружеството "Инжстрой София" ЕАД  е спечелило апетититен конкурс за преасфалтиране и ремонт на бордюри в столични градини и паркове. После е сключило договор с кметството и е прибрало повече от 1,082 млн. лв., за да подмени част от  настилката в градинките "Св.Седмочисленици", "Буката", "Св.Никола", "100 години София", "Майчин дом"-Изток, Запад, "ГУСВ", както и Борисовата градина.  Това от изданието на Ирена Кръстева са открили в сайта на Агенцията по обществените поръчки.
През 2007 г. фирмата, която според регистрите на ДАКСИ е собственост на австрийското дружество "Бау холдинг Бетайли-Гунгс акциенгезешафт", е дарила на партията на столичния кмет ГЕРБ 5800 лв. Това пък се виждало на сайта на Сметната палата. Управлението от българска страна се представлява от Пенко Балабанов и Димитър Иванов.
Друга фирма - "Евроинженеринг" ООД, е прибрала в края на миналата година почти 115 хил. лв. за изграждане на водомерни съоръжения. Неин собственик пък е общинският съветник на ГЕРБ в Костинброд Георги Йорданов. /БЛИЦ