Веселина Димитрова, съпругата на осъдения за смъртта на Ангел Димитров - Чората, Георги Калинков направи разтърсващ коментар, след свиждане със съпруга ѝ вчера, пише Struma.com. 

Калинков и колегите му от РЗБОП Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски и Боби Мехнджийски излежават 7-годишна присъда за смъртта на Ангел Димитров, настъпила по време на арест, в злополучната акция "Респект".

Благоевградските антимафиоти преживяха най-големия кошмар в живота си продължил с години, те бяха вкарани в затвора за една нощ, след ново съдебно решение, отменило оправдателните им присъди. Ето какво казва Димитрова:

Искам да споделя нещо, което се случи днес. На поредното свиждане в затвора в Бобов дол редом с нас и нашите мъже, вашите колеги и приятели, беше изведен за свиждане и Марио Заеков-убиецът на 17-годишната Мирослава от гр. Перник.

Човекът, който умъртви момичето по особено жесток начин.

Марио Заека, убил Мирослава от Перник, тормози бащата на една от жертвите пред „Соло“ (СНИМКИ)

Човекът, който месеци наред разиграваше разследващите, опитваше се да манипулира екип от 12 криминални психолози. Човекът, който причини една ненужна смърт, заради едно нескопосано търсене на откуп.

Човекът, който в крайна сметка получи 30 години затвор, беше рамо до рамо с нас и нашите мъже-полицаи от МВР, които цял живот разследват и задържат такива като него.

Безскрупулният убиец на Мирослава от Перник проговори в подробности за престъплението си (ВИДЕО)

Бях принудена да гледам самодоволната му физиономия през цялото време.
Чувствах се омерзена и омърсена. Опитвам се да си представя как се чувстват петимата полицаи в такъв момент... и не мога... Имах чувството, че съм попаднала в друг свят, но уви-беше си чиста реалност. Тази несправедливост, която ни сполетя, води след себе си нови и нови такива... Те са там, редом с такива изчадия.

Благодаря на милата ни родина! Честит празник на България и от нас!!!

П. П. Намерете материалите за убийството на Мирослава и го прочетете!

Може би другия път с нас ще бъде Пешо Сумиста???

Много бяха акциите в защита на полицаите. В Благоевград се провеждаха ежеседмични протести минали под мотото "Българските полицаи не са убийци". Градът бе настръхнал, защото всички познават осъдените и смятат, че те са невинни за смъртта на Чората. Емблематичният случай стигна до международни съдилища, които върнаха делото срещу 5-тимата от РЗБОП, чиято вина не бе категорично доказана.

Очакваше се заради сериозни обществен отзвук държавата да се намеси, писаха се писма до главния прокурор С. Цацаров, до политици, министри, министър председателя Б. Борисов, но нищо.

Благоевградските полицаи продължават да търкат наровете в затвора, редом с кръвожадни убийци и изверги, прекарали живота си зад решетките, с десетилетни присъди. Припомняме, че Ангел Димитров - Чората издъхна по време на операция "Респект", разпоредена от тогавашния МВР министър Румен Петков. Докато полицаите поставяли белезниците на Чората той издъхнал, това се случи на улицата около 21 часа.

Полицаите бяха обвинени, че са пребили Ангел Димитров, по когото имало следи от насилие, установени след аутопсия и множество експертизи. Делото срещу тях се проточи с години, бяха осъдени на по 11 години затвор, после присъдите бяха отменени, до преди няколко месеца, когато внезапно излезе решение на висш съд, намерил и доказал вината им. Така за една нощ 5-имата бяха вкарани в затвора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!