„Имам чувството, че нещо се покрива… Не ми се дава никаква информация за хода на издирването на Евгения. Естествено, аз съм първият заподозрян като виновник за изчезването й“. Това заяви пред БЛИЦ Орлин Владимиров, съпругът на Евгения Владимирова – младата жена, която е в неизвестност от 13 октомври.
 
Както вече БЛИЦ писа, за случая се разбра, след като близка на Евгения публикува пост във Фейсбук.

Според свидетелските показания на Орлин Владимиров Евгения му казала "чао" и излязла от дома им в квартал "Лагера" в София. Пак според наличната информация - била тръгнала към фитнеса, а съпругът й не успял да види с какво е облечена. Оттам насетне - мистерия. 

"Проверихме и в двата фитнеса - не е стигнала до там. Обиколихме и прозвънихме всички близки, приятели, познати - никой нищо не знае. Наехме и частни детективи, родителите на Евгения го направиха. След като тя изчезна, може би съвсем обяснимо, започнаха и обвиненията помежду ни. Те казват, че аз съм виновен за случилото се, аз пък имам сигурно някакви упреци към тях...", обяснява Орлин Владимиров с нотка на обърканост и притеснение. Той не скри, че и от СДВР са го подозирали, че може да има пръст в изчезването на Евгения. "Казаха, че ако я открият, ще ме уведомят, но ако тя не желае, няма да ми кажат къде се намира", каза още съпругът.

Той и съпругата му работят в IT сектора. Веднага след като СДВР обяви официално за издирване Евгения Владимирова и започна разследване, от дома на Владимирови е иззет служебният й лаптоп.

"Аз не можех да вляза в него и да проследя евентуално местонахождението й чрез Гугъл акаунта й, защото лаптопът  беше заключен с парола. Но от полицията със сигурност биха могли. Защото все пак вероятно телефонът й и обажданията от него са най-голямата следа. Проблемът е, че нищо не ми се казва и нямам никаква представа какво се случва", каза още Владимиров. 

По думите му няма някакво движение по банковата сметка на съпругата му или пък теглене от картата й.

"Единственото, което може би е някаква следа, е, че на запис от охранителна камера на магазин, в близост до дома ни, се вижда как жена, която много прилича на нея, се качва на такси. Според наши приятели това е Евгения, но аз не съм сигурен", разкрива съпругът на изчезналата софиянка. Той обаче не можа на момента да си спомни коя е таксиметровата компания, но заяви, че "не е от големите". Също така каза, че пробвал да научи от компанията повече, но от там не били склонни да дават информация. 

За него най-странното е, че Евгения не би изчезнала просто така - като остави 6-годишния им син и не го потърси през всичките тези вече 16 дни. Според Владимиров в семейството не са имали проблеми или караници. 

"В последно време поне не е имало нещо такова. Моите подозрения са в две посоки: първата, че може да има замесен и трети човек... примерно мъж, с когото тя да има паралелна връзка. Второто ми подозрение, че може пак да е замесен трети човек, но да не е било по нейно желание", обяснява Владимиров. И добавя, че дори да има някаква любовна афера или пък да иска да го напусне, не би се крила така, още повече без да потърси сина си. 

От СДВР потвърдиха за БЛИЦ, че Евгения Владимирова се издирва и към настоящия момент, няма информация да се е появила или пък някакви данни за местонахождението й. От там лаконично добавиха, че към момента няма какво друго да се каже. 

При подобни случаи е практика да не се изнася информация за хода на разследването на обявени за издирване лица, защото това само би навредило, категорични са издирвачи от системата. 

Официалната информация по случая към момента остава единствено обявлението за изчезването на Евгения Владимирова

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ