Продължава попълването на списъците на хората на първа линия, които ще бъдат приоритетно ваксинирани срещу Ковид-19.

"Изпълнението на плана за ваксинация върви по график. В четвъртък имаме среща с директорите на шестте РЗИ-та, които са отговорни в страната", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, предава "България он ер".

Наред с медиците, служителите на МВР и възрастните хора, артистите също ще могат да се възползват от това предимство. Това обяви премиерът Бойко Борисов във Facebook, като самият той заяви, че е готов също да се ваксинира.

"Има ли нужда, заставаме с колеги и ни ваксинирате", категоричен бе премиерът.

След предприетите мерки за безопасност на публиката в театрите и кината, темата за здравето на артистите, и по-точно ваксинирането, е била обсъждана от гилдията с Министерския съвет. 

"Публиката е защитена, защото сяда през стол. Колегите на сцена не можем да спазваме мерките. Нито можем с маски да играем, нито да стоим на разстояние метър и половина, два. Смятам, че това е изключително правилно като решение", коментира председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

По думите на директора на Сатиричния театър - Калин Сърменов, решението е страхотно. 

"С нашата професия е свързана с директен контакт, от който не можем да избягаме и по-хубаво от това няма", допълни той.

И двамата актьори заявяват своята категорична позиция в подкрепа на ваксините. 

"Задължително ще се ваксинирам. Даже сега имахме събрание и точно това обяснявах на колегите - колко е важно да го направим. Аз наистина искам да се обърна към вашите зрители – това е задължително, ако искаме да се върнем към нормалния си живот", апелира Сърменов.