Попълнете търсена ключова дума или фраза

Състезателите по природни науки грабнаха 76 медала тази година

https://blitz.bg/obshtestvo/sstezatelite-po-prirodni-nauki-grabnakha-76-medala-tazi-godina_news714399.html Blitz.bg

Операция „Жълти стотинки“ на VIVACOM събира средства за олимпийските отбори по природни науки

София, България 11 Дек. 2019, 13:35 705 прочита 0 коментара
76 медала завоюваха олимпийците по природни науки тази година: 12 златни, 38 сребърни, 26 бронзови, както и 3 почетни грамоти. Това означава, че почти всички национални отбори са се завърнали с медал за всеки свой участник, което прави успеваемостта на състезателите над 95%.

От 1959 г., когато се е провела първата олимпиада, досега националните ни отбори по природни науки са донесли над 969 медала - 179 златни, 346 сребърни, 444 бронзови.

Това стана ясно на деветата подред Годишна олимпийска среща, събираща настоящи състезатели, техните ръководители и учители, и всички замесени в успехите на талантливите ни ученици в областта на природните науки - астрономия, астрофизикиа, биология, информатика, математика, математическа лингвистика, физика и химия.

По традиция тържественото събитие се провежда под патронажа и в присъствието на президента на Република България.По време на церемонията г-н Румен Радев поздрави състезателите и им пожела още много успехи и през идната 2020 година: „За да може една държава със седем милиона население да се мери с гиганти като САЩ, Русия, Китай и Япония, тя трябва да има най-важния капитал за всяка една нация – талантливи млади хора с огромен потенциал, които са надеждата за бъдещето на България.”

На събитието присъстваха и членове на Съвета за развитие на СООПН, както и партньори на Сдружението, сред които от тази година е и VIVACOM със своята благотворителна инициатива Операция “Жълти стотинки“, която събира средства в подкрепа на олимпийските отбори по природни науки.

Средствата се събират в касичките в търговските обекти на VIVACOM, както и в тези на партньорите до 31.12.2019 г. Всеки желаещ може да направи дарение и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777.
 
 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам