Масиран инфаркт е причината за смъртта на 76-годишния мъж от Плевен, за който близките му твърдят, че е върнат от Университетската болница със симптоми на COVID-19. Това е показала проверката по случая в спешното отделение на болницата. Ден след смъртта му е излязъл и положителният PCR тест на пациента, предаде БНТ.


От болницата в Плевен казаха защо не е бил приет пенсионерът, който почина

В неделя, 18 октомври, Тодор Пешев се почувствал зле, след като седмица по-рано получил симптоми за COVID инфекция. Дъщеря му разказа, че с линейка го закарали в спешното отделение на Университетската болница „Д-р Георги Странски", където бил прегледан от пулмолог, но след това с друга линейка го върнала вкъщи да изчака там резултата от PCR теста. Мъжът починал на стълбите, докато се качва в дома си.

След проверката на случая от болницата твърдят, че Тодор Пешев не е оставал без лекарско присъствие през целия ден, но не са го приели в инфекциозното, защото не е бил потвърден тестът му.

Болница върна плевенчанин със съмнения за К-19, на пътя за вкъщи той се свлече на стълбите и издъхна

"Той е бил приет с умерено възпаление на белия дроб, температура, кашлица и задух. Дадено му е лечение, от което той се повлиява. Почувства се по-добре и лекарите решават да не бъде изпратен в този триаж, където наистина са хора в много тежко състояние. Няма как да знаем, че г-н Пешев ще получи инфаркт един час след това. ЕКГ-то му е било чисто, всичко му е било чисто, той просто получава инфаркт на стълбите.

Моите съболезнования към това прекрасно семейство, но през цялото време е имало лекари край него, той не е оставал без лекар", коментира Момчил Цветков - „Връзки с обществеността" - Университетска болница Плевен.

Близките на починалия са подали сигнал до Изпълнителната агенция за медицински надзор и потвърдиха, че ще съдят болницата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!