27-годишен шизофреник закла с коса дядо в брезовското село Пъдарско. За престъплението БЛИЦ съобщи още вчера. Причина за жестокото убийство и кавгата между двамата станало кучето на по-младия мъж, информира "Монитор". 

Психичноболният Красимир Петров разхождал из улиците на селото домашния си любимец. В събота сутринта 74-годишният Васил Рангелов се ядосал на кучето и започнал да го замеря с камъни, научи Агенция Монитор. Това вбесило шизофреника, който първо се скарал с пенсионера, но кавгата бързо прераснала в ръкопашен бой.

След това по-младият взел коса и с нея многократно наръгал дядото. „На 22 август в 10,30 часа е получен сигнал на телефон 112 за намерен човек в безпомощно състояние. Като отиват колегите на място, установят мъж на възраст около 74 години.

Извършено е на място оглед на местопроизшествие, включват се и съдебен лекар, експерти, разследващи полицаи и тези наши процесуално-следствени действия се извършват под надзора на окръжната прокуратура в Пловдив“, съобщи за Агенция Монитор директорът на ОД на МВР в Пловдив ст.ком. Йордан Рогачев.

Той уточни, че в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия около час след откриването на трупа е установено евентуалното заподозряно лице – въпросният Красимир Петров на 27 години. Той е бил задържан за 24 часа. По дрехите му била открита кръв, а на мястото на убийството било намерено и оръжието, с което се предполага, че е заклал дядото – коса за косене на трева.

„Назначени са съдебно-психиатрична и други експертизи. Днес (б.р. в неделя), ще научим със сигурност как е бил убит 74-годишният Васил Рангелов. Със сигурност е убит с остър предмет, който намерихме и на място. Не можем да кажем още дали е същият, но следите сочат точно натам. В неделя се извършва експертиза от съдебен лекар и той ще ни каже причината за смъртта“, заяви още ст. ком. Рогачев.

Арестуваният заподозрян за убийството Красимир Минков е лежал многократно в Центъра за психично здраве в Пловдив. Там се е лекувал от шизофрения. Последно е бил в психиатрията в края на миналата и началото на тази година. Случаят е докладван на дежурен прокурор и е започнато досъдебно производство.