Министърът на енергетиката Александър Николов е кацнал днес по обяд в Анкара, ползвайки на Dassault Falcon 2000 (LZ-OOI) на правителствения Авиоотряд, съобщава Епицентър. бг, позовавайки се на информация от пресслужбата на Министерския съвет.

Преди това депутатът от ГЕРБ/СДС Христо Гаджев съобщи във Фейсбук за полета, като предположи, че на борда му е премиерът в оставка Кирил Петков.

"ПП отказали на президента да отидат на консултации, защото Асен Василев бил зает с Бюджетна комисия.

Тогава кой лети с правителствения самолет за Анкара?

Да не би да е Кирил Петков?

Подобни полети се осъществяват за тримата първи в държавата. Двама от тях (Румен Радев и Мирослав Иванов) са доказано в София", написа Гаджев.

Премиерът Кирил Петков е в София, в момента е в Министерския съвет, дойде на работа рано сутринта, казаха служители от политическия му кабинет в отговор на запитване.

Самолетът, на борда на който е бил енергийният министър Александър Николов, е излетял от София в 10.35 ч., и се е приземил в 11.53 местно време.

Позовавайки се на данни от енергийното министерство, "Труд" пише, че Николов е отскочил до Анкара за удължаване на срока на междусистемното споразумение с Турция, което е до края на този месец. И двата търга на “Булгаргаз” от миналата седмица са неуспешни, а визитата в Анкара вероятно е опит да се осигури газ за индустрията и бизнеса.