Спешно се търсят дарители на рядката кръвна група 0-, която е необходима да се спаси живота на млада лекарка от Враца, съобщава BulNews.bg. Тази нощ при неясни обстоятелства Ирена Евгениева Иванова е паднала от 7-я етаж на блок 302 в жилищен квартал „Люлин“ 3 в София.

35-годишната врачанка работи в болница „Токуда“, като преди това е специализирала Спешна помощ в Александровска болница. Пострадалата незабавно е транспортирана в „Пирогов“ в изключително тежко състояние, където се борят за живота й.


Ирена Иванова

"Линейката е пристигнала буквално на третата минута след подаване на сигнала. Жената е в много тежко състояние, но е факт, че още на място е направено всичко възможно за стабилизиране на жизнените й показатели и тя е откарана в "Пирогов"", коментира говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.Младата жена е дъщеря на известната във Враца фризьорка Павлина Петрова, която в момента пътува към столицата. Майката отправи призив на личната си страница във фейсбук хора с посочената кръвна група да дарят кръв в кръвопреливния център, който е точно до „Пирогов“. На този етап е ясно, че състоянието на младата лекарка е критично и затова близките й молят хората да помогнат за спасяването й.

Все още не е ясно как и защо се е стигнало до нещастния случай и дали се касае за самоубийство или инцидент.

Както БЛИЦ съобщи, младата жена е полетяла от 7-я етаж на блок 302 в жилищен квартал „Люлин“ 3 в София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!