Грандиозен юбилей стяга Стефан Данаилов за 75-годишнината си утре. 700 гости се чакат в Народния театър в събота вечер - сцената, на която остана верен през цялата си театрална кариера.

Сред ВИП-овете на юбилея са президентът Румен Радев, президентът на ПЕС Сергей Станишев и председателя на БСП Корнелия Нинова наред с актьори, режисьори,  депутати, приятели и студенти на Мастера.

Ден преди празненството бившият соцлидер Сергей Станишев показа пред медиите своя подарък - портрет на майор Деянов или галено известен като Бате Сергей.

"На бате Серго от Серго! Честит юбилей!", написа адашът Станишев на платното, което ще подари утре на Ламбо.Неговият автор пък е пиарът на БСП Валентин Кардамски, който се прочу с портрети на известни българи и ги изложи с голям успех в Народното събрание. Платното е нарисувано само за една седмица, тъй като поръчката на Станишев дошла в последния момент и подложила на изпитание таланта на художника.

Станишев и Данаилов бяха рамо до рамо в БСП, а по предложение на бившия соцлидер Ламбо бе издигнат за кандидат-вицепрезидент на социалистите през 2011 г. След като кормилото на партията пое Корнелия Нинова, Ламбо стана заместник-председател на БСП - пост, който заема и в момента. А после оглави и инициативния комитет, който издигна президента Румен Радев.

Въпреки политическата си кариера в БСП и депутатството през последните десетилетия, Ламбо е преди всичко всенародният любимец на поколението, което чакаше всяка вечер култовия сериал за майор Деянов или пък се заливаше от смях на репликата му "Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?!" от филма "Дами канят".

Актьорът има завидна театрална и преподавателска кариера, а утре вечер ще бъде и премиерата на автобиографичната му книга "Романът на моя живот" в съавторство с Георги Тошев.
\