Официалните събития, предвидени за 20 октомври по време на посещението на българския президент Румен Радев в Естония, са отменени поради контакт на българския държавен глава с носител на коронавируса, съобщи местната медия err.ee, позовавайки се на пресслужбата на кабинета на естонския президент, информира "Труд".

БЛИЦ припомня, че по-рано днес излезе информация за прекратяване на посещението на Радев в Естония, но назованата причина бе просто усложнената епидемиологична обстановка заради коронавируса.


Информацията, че преди пристигането си в Естония Радев е бил в контакт с носител на COVID-19, постъпила в понеделник, във втората половина на деня.

Днес трябваше да се състои церемонията за началото на неговото официално посещение в Естония. Към момента българската делегация е изолирана в хотела си.

По непотвърдена информация заразеният, с когото е общувал президентът Румен Радев е новия шеф на ВВС ген.-майор Димитър Петров. Контакт с него е имал и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който веднага е дал тест и се е самоизолирал.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!