Така наречената „Държавна автокъща” в Бургас се сдоби с още два автомобила, иззети от пияните и дрогираните им собственици в последното денонощие. С това общият брой на колите, чакащи да приключат делата срещу собственици, за да бъдат обявени на търг за продажба от НАП в областта се увеличи до 26, пише "Флагман". 

34-годишна жена от Созопол, при маневра на заден ход, блъска със Ситроена си предната броня на паркиран пътнически автобус. Шофьорът му е станал пряк свидетел на инцидента около 13:15 ч. на паркинг на хипермаркет в града. На място са пристигнали полицаи, които при теста с дрегер отчели, че созополийката е седнала зад волана пияна. Уредът показал стойност от 2.22 промила – количество, равняващо се на близо бутилка твърд алкохол.

Миналата вечер път – в разгара на жестокия пожар, на пътя между селата Миролюбово и Изворище, служители от Второ РУ-Бургас спрели за проверка Мазда 3. Шофьорът – 48-годишен мъж от с. Изворище, който се прибирал към дома си, е тестван с дрегер. Апаратът отчел 1.35 промила.

И двамата водачи са задържани за срок до 24 часа с полицейска заповед. Автомобилите им са иззети.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук