България го намрази заради катастрофата, но в родната Русия Максим Стависки е любимец на публиката. Той е сред фаворитите в популярното в Русия тв шоу "Ледников период" заедно с партньорката си, младата актриса Татяна Арнтголц.
Двойката излиза няколко пъти на първо място в етапните състезания и им предричат финал. Според правилата на състезанието партньори на известни от спорта фигуристи - бивши олимпийски, световни и европейски шампиони, са популярни звезди, които умеят да се пързалят добре.

Сред участниците е и нашата фигуристка и партньорка на Стависки Албена Денкова. Тя се пързаля с 29-годишния Тимур Родригес ( с истинско име Тимур Керимов) - водещ на сатирични шоу програми. И двете двойки с българско участие са сред любимците и на журито, и на публиката.
След днешните изпълнения обаче и след две изненадващи падания на партньорката на стависки те отиват на номинации заедно с двойката Татяна Навка и Вадим Колганов. Зрителите трябва да решат кой дует да спасят.
Вече трети сезон "Ледников период" остава едно от най-рейтинговите руски тв предавания. Макар да е шоу, всъщност конкуренцията и правилата не отстъпват на истинско състезание. Остават шест седмици до финала на шоуто. /БЛИЦ