Блокадата на София продължава. БЛИЦ припомня, че рано тази сутрин столицата осъмна със затворени ключови кръстовища заради шепа протестиращи

Заради случващото се шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев с огорчение заяви, че "протестиращите отказват да свалят блокадата, не искат диалог, а същевременно назряват сблъсъци".

Репортер на БЛИЦ предаде, че едва 4-5 души са опънали палатки в триъгълника на властта, но техният рахат създава сериозни затруднения в движението.Заради тях униформени регулират и без друго натоварения по това време трафик.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

На сутрешна раздумка на жълтите павета бе забелязан и един от организаторите на протеста и част от "Основното трио" - адвокат Николай Хаджигенов. Удобно кръстосал крак връз крак той коментираше случващото се с аверите му и сякаш изобщо не обръщаха внимание на сериозните затруднения в трафика, които бяха причинени заради палатковия им лагер.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Подобно е положението и на Орлов мост. Там шепа протестъри също са разпънали палатки, пият, говорят си и слушат музика за сметка на останалите софиянци, които за да стигнат до работните си места трябва да преминават по всевъзможни малки улички.


Снимки: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

Репортер на БЛИЦ предаде, че протестиращите пропускали линейки, които преминават в района, но отказали да пуснат камионите на "Чистото", които събират отпадъците на столичани.

"Това е безумие. Ще настане тотална анархия, ако това поведение продължи да бъде толерирано. Ще затънем в боклуци, ако не пуснат камионите да минат и да съберат сметта", възмущават се столичани, живеещи в центъра на София.

Видео: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!