Блокадата на столицата продължава. БЛИЦ припомня, че вчера през деня шепа протестиращи затвориха движението на редица ключови кръстовища, както и това на Орлов мост и пред Софийски университет. Това предизвика сериозно възмущение сред софиянци, които бяха принудени да стоят в километрични задръствания в жегите.

Около 23 часа движението в центъра на София отново бе изцяло парализирано10 кръстовища бяха затапени от протестиращи преди полунощ, а един мъж бе арестуван.

Блокадата в София обаче продължава и в този час. Демонстранти опънаха палатки на няколко ключови кръстовища, а това много изнерви софиянци, които бързат за работа. Един от протестиращите е скандалният лумпен Манол Глишев, който има навика да замеря Народното събрание с яйца. Около него има още няколко протестъри, които вероятно са мотивирани по различни начини.

"Във връзка с протестните действия две кръстовища в центъра на София са затворени -  това на Орлов мост и "Цар Освободител" в района на Президентството. Не се пропуска движение на МПС през тези две места", поясниха пък от МВР.

Патрули на СДВР отклоняват трафика и регулират движението.  

Затапено е движението и пред СУ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!