Ако някой си мисли, че в София могат да се спечелят избори с купени гласове, това е абсурдно. Няма как 200-300 гласа да обърнат избори. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова по повод обвиненията, отправени от екипа на Мая Манолова за организиран вот в ромските секции в кварталите "Красна поляна", "Слатина" и "Люлин".

„Ако някой има конкретни сигнали, трябва да ги подаде при компетентните избори”, подчерта тя пред БНТ.

Фандъкова благодари на всички, които са гласували в неделя, на хората, които са я подкрепиха, на структурите на ГЕРБ и СДС, които са работили много сериозно и са помогнали за резултатите.

„Давам си сметка, че работата, които имахме през последните 10 години, ни донесе резултати, но и пропуски. Работата е много, необходимо е да се работи много сериозно. Направила съм си изводите и предлагам конкретни решения”, каза още тя.

„2015 г. ГЕРБ имаше 30 общински съветници, сега са 27. Има намаление, но нека си дадем сметка, че този път имаше сериозни кандидати в дясно. Над 2/3 от местата в Общинския съвет са на десните политически сили”, посочи Фандъкова.  

„И в този мандат ГЕРБ нямаше мнозинство в Общинския съвет. Много е важно, когато защитаваш проектите, да застанеш с ясна позиция”, подчерта тя.