Кметът на София Йорданка Фандъкова се е обадила лично на част от хората, които са се записали за доброволци, за да им благодари за помощта в този труден момент. Това стана ясно от пост, който тя сподели в личния си фейсбук профил.

„Днес се обадих на част от хората, които заявиха, че искат да са доброволци и заедно с нашите екипи да доставят храна и лекарства до домовете на възрастни хора. 

И искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на всеки един от тези над 100 човека, които се обадиха за 3 дни“, написа Фандъкова.

„В такива моменти човек разбира колко много човечност и доброта има във всеки от нас, колко голяма нужда имаме да даваме, колко смелост и кураж имаме. 

Никой от тях не го прави, защото иска известност и слава. Не го прави, за да чуе името си в медиите, нито за да се похвали на приятели. Правят го, не за да станат герои, а защото са хора. 

Като Марина, която е учител, до обед преподава дистанционно на своите ученици, а след обед иска да помага. 

Като д-р Иванова, която е затворила своя зъболекарски кабинет с грижа за своите пациенти и сега ще помогне на други. 

Като Калин и Людмил, които са готови да работят и в болници и имат нужната подготовка. 

Както каза Живка: „Сега имаме нужда да сме заедно и да сме свързани, пазейки само физическата дистанция“, изброява Фандъкова част от хората, с които е разговаряла.

Днес се обадих на част от хората, които заявиха, че искат да са доброволци и заедно с нашите екипи да доставят храна и...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Вторник, 24 март 2020 г.