Пробив в системата на Центъра за градска мобилност. Експеримент на Нова телевизия установи, че много лесно с една електронна карта за градския транспорт, могат да пътуват група приятели и то без да бъдат заловени като нарушители.
 
На 13 юли официално беше пусната в експлоатация новата електронна платформа за карти за градски транспорт. Те могат да бъдат закупуван онлайн. След плащането пътникът получава персонален QR код. На всяка метростанция са поставени четци за сканиране на електронните кодове. В наземните превозни средства сканирането се извършва от контрольорите.
 
Три подставени лица успели да пътуват в метрото с един акаунт. Така и 10 души могат да пътуват почти безплатно, плащайки общо 4 лв. за дневна карта. Много хора вече са се сетили за тази схема.
 
Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров уточни, че системата е още в тестови период. „Под половин процент от нашите потребители са се опитали. Но сме взели мерки, някои от профилите са блокирани, други сме ги помолили да се свържат с нас“, каза той.