Снегът, който падна в София в началото на тази седмица, провокира любителите на зимните спортове в градска среда да се качат на ските. На нахъсан скиор в парка е попаднала и млада дама, която побърза да сподели видяното в социалната мрежа. На кадъра, който е качила във Фейсбук, се вижда мъж, който е решил да се позабавлява в Южния парк докато все още има сняг.
Мнозина споделят, че също са се сблъскали с ентусиаста, докато разхождат домашните си любимци.Очаквано, свежата снимка стана повод за много шеговити коментари.

„Ха-ха-ха, личи си, че наближава републиканското по ски ориентиране”, „Монцата! Точно до нея в гората отстрани има много добра писта за шейни!!!”, Къде са зелените сега? Протест срещу карането на ски в парка! Днеска ски, утре борд, а вдругиден и лифт ще искат!” са само част от мненията, оставени под снимката.

Според един от коментарите по малките селца в Австрия така си се придвижват хората. „Крайно време е парковете да се използват, както го правят в развитите държави ! Тук още си мислим, "Ама какво ще си кажат другите" ?”, пише друг фейсбук потребител.

Мъж на име Станислав Грабчев също се включва в дискусията. „Перфектно беше. От много време ми се искаше да карам в парка и най-накрая стана. Ако има повечко сняг, Южният се превръща в трасе на световно ниво”, пише потребителят, намеквайки, че той е героят от снимката.