Малко след партийния форум на ГЕРБ от МВР съобщиха, че цифром и словом 50 протестиращи са били в района на Тех парка и са затруднявали движението на гражданите, като постоянно са пресичали пешеходните пътеки.

Оттам уточниха, че е възникнало напрежение в един момент, а за кратко е било възпрепятствано движението на градския транспорт в района на София Тех Парк, където се проведе партиен форум, възникна напрежение.

След приключването на проявата, при оттеглянето на участниците през съответните изходи, за кратко беше възпрепятствано движението на градския транспорт, както и на останалите моторни превозни средства. Счупено е стъкло на автомобил, паркиран на бул. "Шипченски проход". На място се извършва оглед.

Мъж без лични документи е отведен в столично районно управление за установяване на самоличността му, съобщиха още от полицията.

Униформените са обезпечавали обществения ред и са подпомагали движението и в района на Четвърти километър. Причината за това бяха получени и множество сигнали, че групи пресичат постоянно пешеходните пътеки, като затрудняват пристигането на делегатите и придвижването на гражданите на столицата, поясняват от полицията.