Както БЛИЦ съобщи по-рано днес жълт код за силен вятър е обявен за почти цялата страна. Предупреждението е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград. 

Снимки в социалната мрежа фейсбук показаха каква мини-апокалиптична ситуация се разиграва в столицата в момента.

„Кофите на Гоце Делчев отново потеглиха“, пише жена, заснела как силният вятър е разпръснал кофите за отпадъци на ключовия столичен булевард.


Не по-различно е положението и в Драгалевци, където мъж е написал над снимката „Кв. Драгалевци, не духа много!“."Така се разхождат кофите в кв. Бенковски!!!", пък е написала жена, също направила снимки на кофи, насред пътното платно.


Страшно е положението и край Южния Парк в София. Там обаче не става въпрос за кофи, а за улична табела, която се клати заплашително от вятъра, а хората се молят да се бъде откъртена, за да не полети и да асе направи някоя бедя – я да удари човек, я кола.

„Входа на Южен Парк откъм Витошка. Няма да издържи много с този вятър, ако можете избягвайте да минавате оттам тези дни...особено пешеходците“, предупреждава жена, натъкнала се на случващото се.


Междувременно от на Столична община съобщиха, че екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са реагирали на два сигнала за паднали клони на дървета заради силния вятър на територията на София. Няма пострадали хора.
 
Заради бурните ветрове от Столична oбщина призоват гражданите да бъдат внимателни и да приберат незакрепените предмети от балконите на жилищата си.
 
Строителните фирми трябва да проверят обектите си и строителните огради, а търговските обекти – своите рекламни и информационни съоръжения.

Причината - да не се случват подобни абсурди като този в Студентски град, където на платното има химична тоалетна, повалена от вятър.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната