„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 3 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на водоснабдителното дружество.
Във връзка с подмяна на сградни водопроводни отклонения на бул. „Патриарх Евтимий“, Център, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

- по бул. „Патриарх Евтимий“ от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Княз Борис I“/четни номера/.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Патриарх Евтимий“ ъгъла с ул. „Цар Самуил“.

Във връзка с подмяна на водомерен възел на ул. „Свилен Миланов“, кв. „Вердикал“, гр. Банкя, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 12:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

- по ул. „Станислав Стратиев“, от ул. „Свилен Миланов“ до ул. „Жан дьо Лафонтен“.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Свилен Миланов“ ъгъла с ул. „Станислав Стратиев“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.