Появи се шокиращо видео, което е уловило точния момента на щурма на бившия Партиен дом. БЛИЦ припомня, че вчера малко след 22:30 часа напрежението на протеста ескалира и група младежи се опитаха да влязат в сградата на Народното събрание-2. Погромът продължи и след това. Междувременно СДВР излезе с подробности за случилото се.

Кадри, които бяха заснети и разпространени от Петър Симов във фейсбук, взривиха допълнително страстите.

От видеото ясно се вижда групичката хулигани, които са в основата на ескалацията на напрежението.

Младежите крещят неудържимо, а секунди след това - без никаква видима причина, част от тях се спускат към вратите на Партийния дом.

Секунди след това полицаи се намесват, за да потушат размириците. От кадрите ясно се вижда, че униформените, които не са въоръжени, призовават хората спокойно да се отдръпнат и с голи ръце предпазват мирно протестиращите от хулиганите, които целят безредици.

От агитката, която по думите на останалите хора, видимо е била платена и е целяла да предизвика напрежение, изведнъж политат стъклени бутилки. Те са пълни със спирт и червена боя и директно поразяват няколко от полицаите в лицето.

Безумната постъпка на хулиганите и адекватната реакция на униформените подпали Фейсбук, където под видеото от момента на щурма на Партийния дом, заваляха куп коментари.

Някои от тях писаха колко адекватна и професионална е била реакцията на полицаите, разбира се имаше и такива, които бяха на противоположното мнение. Мнозинството от потребителите се обединиха около мнението, че групичка хулигани, платени от избягалия в чужбина бизнесмен Васил Божков, са виновни са случилото се.

БЛИЦ припомня, че вчера - още преди началото на протестите, депутатът Десислава Атанасова от ГЕРБ предупреди, че Божков възнамерява да лее кръв на протестите и заради това нежното острие на ГЕРБ призова - "Хора, пазете се!". Днес Атанасова изригна с думите "Покварихте гражданския протест!".ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!