Остават няколко дни до отварянето на ресторантите у нас. Това ще се случи на 1 март. През последните месеци те бяха затворени със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов със заповед, целяща ограничаване на разпространените на коронавируса у нас. 

Въпреки К-19 забраните редица заведения нарушаваха правилата и работеха с клиенти в разрез със заповедта на проф. Ангелов.

БЛИЦ припомня, че само преди дни заради работещ ресторант и агресивни клиенти се наложи посред нощ куп полицаи да се намесят и да го затворят.

Читател на БЛИЦ се свърза с медията ни, за да сигнализира за още по-нагло погазване на закона.

„Всичко това се случва буквално на пъпа на София. В известен хотел, който се намира на булевард „Цар Освободител“ 16, има три ресторанта.

Всички те работят без никакви ограничения! Не само това – да каже човек, че се пазят и пускат само гостите на хотела, да ги разбера. Но достъпът до тях е свободен и за всеки външен човек, който реши да влезе“, казва читателят ни.

За доказателство той публикува и снимка от един от трите ресторанта на известния хотел.

Дали ще има наказания за нарушителите, които нямат търпение да изчакат до 1 март, за да работят легално, все още не е ясно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света