Видео в мрежата с автомобил Фолксваген Голф втрещи жители и гости на родната столица. На клипа се вижда, че возилото е пострадало при катастрофа и въобще не трябва да се движи, най-малко пред Народното събрание и по време на българското председателство на Европейския съюз. Казусът – дали колата е атракция или поредната проява на ниска култура на българина – разцепи интернет пространството на две.

 


„Голфът май е счупен, но всичко е точно“, пише потребител в известна група във Фейсбук, в която се публикуват „атракции“ от София.

„Въпросът е:  Защо още се движи и какви протекции ползва“, пита друг потребител.
 
„Поизправил е малко голфа. Вече си има и броня. Лека-полека го облагородява... Продължавайте да го снимате, дано най-накрая го видим в състояние, което е нормално за всички МПС-та“, пише трети.

„Тоя наркоман няма ли най-накрая да се довърши в някое голямо дърво и да се приключи. Ясно е, че е завършен дебил , след като вече 1 месец кара тоя гроб из града“, недоволства поредният потребител.

„Че тоя си се движи от месеци така, та дори и по-зле беше. Всекидневно някой го снима и поства по групите. Мислите ли, че и други не са подавали сигнали в КАТ?“, разкрива негов колега.
 
„Човекът с голфа си търси внимание и видно го получава :) Хората се мъчат да го получат с всякакви модификации на МПСто-гипсокартон, стиропор, пръскана мазилка, теракол, мушама и опаковачна хартия, а на него му е дошла даром :) :) :)“, обяснява случващото се на записа поредният потребител.

„Нали уж европейската столица, може да се възмущавате защо някой си е прострял гащите на балкона на собственото си жилище, обаче голем кеф и атракция, че някакъв психар е по пътищата и е потенциална опасност за абсолютно всеки участник в движението!“, възмущава се будна гражданка.