Крадците не се спират дори и по времето, когато би трябвало да знаят, че повечето хора си седят по къщите заради коронавируса. 

Млада жена от София разказва за ужасяващ случай, който със сигурност ще помни много дълго време. 

Тя се спасила по чиста случайност.

Ето какво пише потърпевшата на една от страниците във Фейсбук:

"Здравейте, поста ми е с цел предупреждение и молба към всички вас, бъдете сигурни, че си заключвате домовете.

Днес към 10 часа сутринта в ж.к. "Разсадника" се позвъня на вратата ни, аз още не бях се събудила и реших, че няма да отворя.

Добре , но почна да се звъни едно след друго на звънеца , бях сама вкъщи и си мислех че съпруга ми се шегува с мен.. (той беше на работа).

Обаче след повече от 15 позвънявания, човека който беше на вратата ..след секунди, явно вече беше сигурен, че няма никой вкъщи.. започна да пробва да я отключи някак ., тогава вече изтичах до вратата и попитах "Кой е?".

Чу се единствено как извади нещото с което се опитваше да отключи , изплаши се и побягна...

Ако на някой друг му се е случило моля да сподели като коментар, наскоро четох за един мъж, който обикалял по домовете точно когато се предполага, че всички вече са на работа..."

Под поста й споделят своите преживявания и други потърпевши:

"Влезнаха при баща ми, докато спи сам в апартамента. Разходил се е, но баща ми се е събудил и този е побягнал по стълбите.

Баща ми много ходи и разпитва за уж сигурни ключалки....като заключение от разходки по фирми и ключари, си остава старото, но надеждно....резе.

Монтира си го и вече е малко по спокоен, защото него няма как да го отворят, освен ако не изкъртят вратата. Да това пази само хората вътре, но това не е малко."

"Имах подобна случка преди месец . Няколко пъти звъняха на вратата , но не реагирах , защото оправях малкия .

Нито извиках, нито показах с нещо , че съм вкъщи . Чух как се опитват да вкарат нещо в ключалката, кучето на мига започна да лае, преди това изобщо не отрази звънеца . Погледнах през шпионката и видях едно младо момче, което стоеше пред вратата . Отключих и излязох.

Момчето пред очите ми побегна по стълбите, пред очите ми буквално изкочи едно момиче. Попитах я кой търси, тя ми отговори, че явно е объркала.

Отново настоятелно попитах кой й трябва. Тя се обърна и побягна по стълбите. Показах се на терасата и видях, че от входа излязоха 2 момчета и момичето, явно единия е бил долу, за да пази, знам ли. Погледнаха нагоре, казах им, че викам полиция. И тримата побягнаха с 200."