За пореден случай на агресия от страна на психичноболен човек, който напада девойки и майки с деца във Варна, съобщи очевидка, цитирана от "Варна24".

Тя е станала свидетел на това как мъж на средна възраст е нападнал в гръб младо момиче до Икономическия университет. Сигналът, предупреждаващ за опасност, беше разпространен първоначално в групата "Варненски мамчета" и гласеше следното:

"Този нещастник /на снимката/ изскочи в гръб на младо момиче, на светофара на Винса, психопат е или пияница, изплаши я до смърт, стисна я в гръб и се навря в лицето ѝ. Моля, пазете се или подайте сигнал, ако го видите!".

След това жената, станала очевидец на случилото се, сподели подробности:

"На 11 юли около 16 часа на кръстовището до Икономическия университет по бул. "Княз Борис" и "Цар Освободител" възрастен мъж, във видимо неадекватно състояние, нападна младо момиче на видима възраст 17-18 г., в гръб, като я стисна през ръцете, повдигна я няколко пъти, докато тя не се развика и се отскубна от ръцете му.

Ситуация, която аз определям като грубо сексуално посегателство. Момичето беше изключително стресирано и унизено от ситуацията. Догоних го, за да мога да направя няколко снимки, качих ги в групата, където го разпознаха веднага други потърпевши. Някои от тях споделиха, че често преди носел нож, размахвал клони по улиците, нападал жени, майки с деца и дори бебе на 1 годинка.

Бил е арестуван многократно, приеман е и е освобождаван от психиатрично заведение, но мястото му със сигурност не е по улиците. Казват, че напада само жени, от мъже го е страх".

Само преди няколко дни е имало сходен случай, при който агресивна психичноболна жена обира и троши вечер автомобили. Очевидно е, че трябва да бъде създаден механизъм за защита на здравето и сигурността на гражданите от подобни индивиди.