Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов е издал устна заповед, с която е ограничил достъпа на колегите си до Информационна агенция БЛИЦ. Висшият магистрат явно е изпуснал нервите си след серията разкрития на най-четената медия за интригите, с които искаше да заблуждава обществото покрай измисления скандал "Двете каки".

Месеци наред Панов и приятелските му медии "Капитал", "Дневник", "Биволъ" и "Медиапул", истеризираха публиката със записания от скандалната съдия Ченалова разговор с колегата й Янева и адвокат Мондешки. В сензационно интервю за "Труд" Мондешки разобличи Ченалова и маските паднаха.

Вместо да се извинят за проваления сценарий срещу кабинета и главния прокурор, Панов и ортаците му минаха в смахната контраатака. Сега знаменосецът Панов е решил да се крие от неудобните въпроси на медията ни и да се опитва да налага цензура, като смята, че по този начин ще продължи да остане на поста си и да се възползва от неограничените си властови ресурси.

Първата му стъпка да ограничи достъпа на високопоставените съдии до БЛИЦ е стъпка към пропастта. Нищо чудно сега да издаде нова устна заповед, с която да принуди системните администратори на Съдебната палата да въведат като предпочитани медиите на авера му Прокопиев или просто да си го назначи за заместник във Върховния касационен съд. Така мисията на кукловода му Иван Костов най-накрая ще бъде изпълнена.

Ивайло КРАЧУНОВ