„Приветстваме решението на ОИСР да започне дискусии с България, Хърватия, Румъния“, пише в профила си в Туитър Валдис Домбровскис, изпълнителен заместник-председател с ресор „Икономика в интерес на хората“ в ЕК.

С този поздрав се похвали в профила си във Фейсбук премиерът на страната ни Кирил Петков. Думите на еврокомисаря обаче останаха между другото, тъй като много по-интересно се оказа приложението, през което е пуснат скрийншотът.
 

Grindr всъщност е най-голямата световна социална мрежа за гей, би и транс запознанства и комуникация, реагираха веднага хора, които я ползват. В нея те си чатят и общуват. А очевидно, четат и новини, пише tribune.bg.По някаква причина публикацията с Grindr бързо беше изтрита от профила на премиера.

Изтрито или не, по-малко от 30 минути по-късно публикуваното веднага стана изключително популярно в социалните мрежи.

„Няма страшно, това е просто Киро“, написаха от сатиричната група „ДПС: Добив и Преработка на Сол“.

„Когато премиерът и „Продължаваме промяната“ споделят скрийншот на който се вижда най-голямото приложение за гей запознанства в социалните мрежи (заградено е в червено), а след това го изтрият, това не е двусмислено. Това е недвусмислено“, написа и журналистът Явор Дачков.