23 новородени за 24 часа само в едно родилно отделение. Така в "Майчин дом" посрещнаха началото на месец март, съобщава bTV.

Абсолютен рекорд бележат ражданията в "Майчин дом" в първия ден на месеца. Родили са се 23 бебета, като сред тях има две двойки близнаци. Според лекарите там това е истински прецедент за последните 15 години.

За едно денонощие е имало 21 раждания с две двойки близнаци. За втори и трети март новородените са общо девет. От началото на годината родените дечица в „Майчин дом“ за общо 500, като момичетата са повече от момчетата.

„Имаме две двойки близнаци, които са родени нормално, а не с цезарово сечение. Когато всичко е наред - майките и бебета са здрави, многото раждания не тежат“, казва д-р Александър Доганов, акушер-гинеколог в родилна зала в СБАЛАГ "Майчин дом".

„Естествено се е получило, имало е, разбира се, и нормални раждания, и спешни с цезарови сечения“, посочи още той.

„Случайно на 1 март попаднах в този бейби бум. Не знаех, че ще бъде такъв наплив. Наистина през деня тук беше страшен екшън, но пък хората са изключителни професионалисти“, споделя Боряна Джагарова, майка на новородено бебе.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук