Тежка катастрофа с гръцки ТИР е станала тази нощ на пътя Русе-Бяла. Камионът е изгубил управление заради несъобразена скорост и заледен участък и се е завъртял на платното. Спрял е буквално на метър от жп линията, преди да падне върху релсите. Двамата шофьори са пострадали леко, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал около 1 часа тази нощ, малко след изхода от Русе. Тирът е бил натоварен с безалкохолни и е пътувал от Дунав мост към Солун. При катастрофата по чудо не е имало други автомобили в насрещното платно. Късмет е също, че тирът се е разминал с удар в стълб от жп мрежата, което щеше да прекъсне трафика на влаковете.

Шофьорите показаха икона на Иисус Христос, който според тях ги е закрилял в този инцидент. Заради катастрофата се наложи представители на железниците да сигнализират на място преминаващите влакове, за да намалят скоростта. Движението се осъществява в една лента, като се регулира от екипи на Пътна полиция. Рано сутринта е бил направен опит да се издърпа тирът, но безуспешно. По-късно през деня ще се опита отново да бъде отстранен и пътят да бъде освободен изцяло за движение. След снощната поледица, която затвори за два часа и половина всички пътища в областта, обстановката в Русенско се нормализира.

През цялата нощ машини на снегопочистващите фирми опесъчаваха основните артерии в региона. Образували са се и големи опашки от камиони в района на Дунав мост по пътя за Силистра, а придвижването им към граничния пункт се осъществява с помощта на екипи на Гранична полиция.