Руските подводници могат да откриват новите британски разрушители на разстояние до 100 морски мили (над 185 км). Корабите издават такъв шум под водата, сякаш това са „сандъци с гаечни ключове”, цитира изданието думи на британския контраадмирал Крис Пери.
Както отбелязва Пери, военното министерство вложило средства за противосамолетна и противоракетна отбрана, но не се погрижило за защитата от подводници. Русия обаче има подводници, наречени от западни експерти „черна дупка” заради нейната безшумност (БЛИЦ – проект 636 „Варшавянка”).
 

Всеки разрушител от „проект 45” струвал на британската хазна около 1,45 млрд (1,75 млрд евро), отбелязва Sunday Times.
 
По-рано стана известно, че корабите постоянно се повреждат. Планира се да бъдат изпратени на модернизация, която да включва замяната на един от двигателите им. За целта в обшивката на кораба трябва да бъдат изрязани огромни отвори, напомня изданието.
 
Тези британски разрушители с управляемо ракетно оръжие за британските ВМС се строят от 2003 г. На вода са спуснати 6 кораба, последният през 2013 г. Много често се повреждат и се връщат на буксир. Не могат да плават в топлите морета, защото бързо им корозира обшивката на корпуса.
 
Превод и редакция: БЛИЦ