Майстор-готвачи, известни с кулинарните си шедьоври в цял свят, пристигат за предстоящото откриване на InterContinental Sofia, част от водещата световна верига за хотелско настаняване InterContinental Hotels Group. Шеф Тео Рандал и шеф Артур Февре ще изненадат гостите на събитието в София с уникална палитра от изискани решения, подбрани специално за събитието.

InterContinental Hotels & Resorts, най-големият луксозен бранд в света със 70-годишна история, са част от InterContinental Hotels Group (IHG®). Към днешна дата IHG® е една от водещите хотелски вериги, която оперира в близо 100 страни и заема лидерски позиции в едни от най-атрактивните сегменти в бранша. Всеки един от хотелите на бранда, включително този в България, предлага луксозни услуги на своите клиенти като ги комбинира с местен know-how. Дискретният лукс е дълбоко заложен в почерка на бранда. InterContinental Hotels & Resorts е разработил програма за лоялни клиенти, наречена InterContinental Ambassador, която включва късно освобождаване на стаите, безплатни уикенд нощувки и освежаващи напитки при пристигане на гостите. Екслузивният Club InterContinental Lounge предлага индивидуално обслужване и изключителни привилегии, които правят престоя на гостите специален.
Българският хотел от веригата е със спиращ дъха изглед към площад „Народно събрание“ и с впечатляваща гледка към храм-паметника „Александър Невски“. Освен от изключителната гледка, гостите на хотела могат да се възползват още от 194 луксозни и комфортни стаи, оборудвани с най-съвременни технологии.

Блестящата си кариера Тео Рандал изгражда в редица международно известни ресторанти, като към екипа на InterContinental в Лондон през 2006 г. Страстта му към качествената и разнообразна храна се поражда от многобройните ваканции, които прекарва в Европа през детските си години. Известен с уникалния си прочит на шедьоврите на италианската кухня, Тео умело печели сърцата на хиляди последователи и кулинарни критици по цял свят.

С убеждението, че всяко ястие трябва да има своята неподправена идентичност и да разказва уникална история, шеф Артур Февре удивява всеки, вкусил известната му паста и изкушаващи десерти. Спечелил престижния Championnat de France du Dessert на възраст от едва 21 години, той често казва, че десертът трае само 5 минути, но тези 5 минути са въплъщение на най-красивите удоволствия в живота. Това със сигурност е мнението и на всички любители на качествената кухня, опитали шедьоврите в прочутия му ресторант в InterContinental Bordeaux.