Свидетелят Кирил Кискимов, който бил шеф на охраната на хотел "Шератон" видял Джок Пол Фрийман паднал на земята. Австралиецът е съден за убийство на 20-годишния Андрей Монов, който издъхна прободен от нож на 28 декември 2007 г. на площад "Света Неделя".

Шефът на охраната на "Шератон" получил съобщението по радиостанцията и се затичал към мястото. Когато пристигнал, забелязал Джок Пол Фрийман да лежи на земята, а Андрей Монов бил целият в кръв. Кискинов отишъл накрая, когато всичко вече било свършило. Той чул само викове "убиха приятеля ми". Веднага била извикана линейка, която качила ранения младеж.
Пред съда бе разпитан и Любомир Томов, за който преди време свидетел заяви, че се познава с жертвата. В съдебна зала Томов категорично отрече да е познавал Андрей Монов. По време на инцидента свидетелят е бил на паркинга пред “Шератон”.


Поради факта, че важен свидетел - Линзи Уелш все още не е разпитана чрез делегация, съдът назначи нова дата за следващото заседание - 2 юни тази година. Линзи е приятелката на съквартиранта на Пол Фрийман, която е била на мястото на развилата се драма.

На 28 декември 2007 година на площад "Света Неделя" с нож бе намушкан 20-годишният Андрей Монов, който малко по-късно издъхна. Според обвинението прободен от чужденеца е и Антоан Захариев, който е бил в компанията на жертвата и в момента е ищец по делото. Веднага след драмата австралиецът Джок Пол Фрийман заяви, че е видял как група футболни хулигани са нападнали ром, а той се е притекъл да помогне на нападнатия.

Милан Николов, БЛИЦ