Столичната полиция разби канал за краджени джипове към Русия. В хода на операцията вчера през нощта барети от спецотряда за задържане "Кобра" са арестували тартора и известен автокрадец Павлин Петров - Пери. Новината потвърдиха от МВР, цитирани от "Телеграф".
Заедно с него е хванат и един от помощниците му с прякор Тъпото, докато опитвали да скрият току що свит джип "Санта Фе" за 80 бона в таен гараж. 

Групата на Пери била следена близо 3 месеца. В хода на разследването стана ясно, че той получавал поръчки от Русия и бивши руски републики за джипове от марката "Санта Фе". Изискването било да са чисто нови или на максимум 1-2 години. В неделя през нощта Пери и Станислав Тъпото излезли на лов. Предварително набелязали кола от район под 2-ро РПУ. За броени минути свили луксозното возило модел 2016 г. и тръгнали в посока "Овча Купел". Тъй като Пери се славел с агресивния си нрав, в агенцията по задържането били ангажирани и баретите от "Кобра''.
 Кобрите задържали Пери и Тъпото точно когато паркирали колата пред таен гараж, където криели откраднатите джипове. Джамбазът дори не успял да реагира, докато му слагат белезници. Единствено успял да напсува полицаите. 

Преди около седмица контейнер на Пери, натоварен с 6 джипа "Санта Фе" - модели от 2016 г и 2017 г - бил спипан в Пловдив. Гепените коли били подготвени за експорт през пристанище Варна с крайна точка Русия. 

По думи на ченгетата всъдеходите стрували от 80 000 лева нагоре, а печалбата му от всеки е около 20 000 евро. 

Пери и групата му крадели обикновено по 2-3 джипа месечно.